torsdag den 12. august 2010

TV2 er modstandere af ytringsfriheden!Den 12. august 2010 fik jeg min blog, med samme navn som denne, slettet på TV2. Dette skete efter, at den venstreorienterede hjemmeside Modkraft, samt internetavisen Politiken.dk havde omtalt en politianmeldelse af bloggen og mig for såkaldt „racisme“. Det indlæg som nogle venstreorienterede blev forargede over og politianmeldte hedder „Det multietniske samfund“ (det kan også læses på denne blog) og omhandler de biologiske forskelle, der er på mennesker — herunder intelligensforskelle. Indlægget er underbygget med kildehenvisninger til videnskabelige afhandlinger om netop dette. Men visse ting tåler tilsyneladende ikke at se dagens lys, hvis man skal følge TV2's logik. De valgte at slette de samfundsrelevante debatindlæg i min blog og slettede mig tilmed fra siden — og begrænsede dermed rammerne for den frie debat på deres hjemmeside.

Ytringsfriheden er under angreb

Internetificeringen af det offentlige rum og i særdeleshed af den offentlige debat gør, at medier som lader den offentlige debat formidle, eksempelvis hjemmesider, der giver folk mulighed for at blogge, har et ansvar for, at ytringsfriheden tages alvorligt. I særdeleshed må statsstøttede medier som TV2 bære dette ansvar. Dette har de ikke formået. Tværtimod. De har knægtet ytringsfriheden, hvorfor staten bør tage dens støtte til TV2 op til revision. Kan staten støtte intolerante, frihedsindskrænkende medier?

Ytringsfriheden er i denne internet-tid mere truet end nogensinde før. Jeg har af flere omgange oplevet at få slettet min Facebook-profil af samme årsager, som TV2 slettede min blog. Det samme har DNSB's formand, Jonni Hansen, der som kandidat til kommunal- og regionsvalg af flere omgange, må være at betegne som en offentlig person, der deltager i den offentlige debat.

Der hviler et stort ansvar på sociale medier som Facebook, nyhedssider som TV2 og andre. Imidlertid ser det ud til, at de ikke kan bære det ansvar som det er at bevare ytringsfriheden. Som jeg har skrevet om i et andet indlæg om ytringsfrihed, så er denne overhovedet ikke eksisterende i flere lande som vi er i et skæbnefællesskab med, grundet vor medlemsskab af EU. Eksempelvis er der, i følge det tyske, nationale oppositionsblad HNG Nachrichten, blevet udstedt 108.562 politiske domme i Tysklands BRD-regime — og det alene i løbet af de sidste 12 år.

Et samfundsvigtigt emne

Et så tabubelagt emne som race kan være svært for mange mennesker at tage op, fordi folk som oftest kender konsekvenserne ved det; politisk forfølgelse, udstødelse og latterliggørelse. Dette er et stort problem for bl.a. videnskabsfolk, der beskæftiger sig med dette. DR-programmet „Viden Om“ har tidligere vist en udsendelse, der hedder „racemedicin“. Her tydeliggøres det, hvor tabubelagt et emne racespørgsmålet er. Folk, der arbejder indenfor lægevidenskaben kan nærmest ikke engang diskuttere det, selvom det ikke har det fjerneste med såkaldt „racisme“ at gøre. At særlige emner gøres til tabu, kendetegner vel heller ikke en fri debat?

Men når nogen så endelig bryder isen og tager emnet op, som jeg eksempelvis gør det — ja, så kan man ikke engang få lov til det. Vort samfund er under en kraftig forandring. Den enorme indvandring vi har haft gør, at vi om få årtier vil være en etnisk minoritet i eget land — og det kan vi ikke engang få lov at diskuttere. Vi kan ikke engang få lov at belyse problemstillingerne ved udviklingen. Udover problematikken ved ikke at kunne gøre brug af „det frie ord“, så har jeg også oplevet at blive overfaldet af intolerante anti-racister og at blive fyret fra min arbejdsplads pga. mine holdninger alene.

Tror du stadig på, at der er ytringsfrihed her i landet? Så prøv at udfordre den!

Kilder:

Viden Om — Racemedicin »

Politiken: TV2-blogger er meldt til politiet »

9 kommentarer:

 1. Nårrrrrrh er der ingen som gider lægge kommentarer til dine tågede indlæg? Lille nynazist hva nu?

  SvarSlet
 2. Stik lige nazi-Daniel en tudekiks

  Daniel - det er rent sludder at TV2 skulle være "imod ytringsfriheden". Du har overtrådt deres retniningslinier og er derfor blevet lukket ned.

  Den dag du stiller dig op på en ølkasse og forsøger at prædike det du nu gør, og nogle forsøger at pille dig ned - der kan du tale om at nogle vil knægte din ytringsfrihed.

  Er du også typen der mener at BT, EB m.fl knægter din ytringsfrihed, hvis de ikke vil trykke læserbreve du måtte sende ind?

  SvarSlet
 3. "Den enorme indvandring vi har haft gør, at vi om få årtier vil være en etnisk minoritet i eget land "

  Det har du jo slet ikke belæg for at påstå. DS's befolkningfremskrivning siger at der i 2050 vil være et sted mellen en halv million og 700.000 indvandrere eller efterkommere af i Danmark.

  Hvis du får dette til at være "flertallet", så trænger du godt nok til at få skolepengene retur.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Jeg har intet med DNSB at gøre,men du har ret i at
  det er et problem,man ikke må ytre sig,som man vil

  Ytringsfriheden er under angreb,og det går den
  forkerte vej

  SvarSlet
 6. Kære Daniel Carlsen.
  Tillykke med din blog.
  Til dem der ønsker, at støtte Lars Hedegaard - gå til www.Eticha.dk og underskriv.

  På forhånd tak.

  Mvh. Allan Hansen.

  SvarSlet
 7. ja jeg kan godt forstå hvorfor den blev slettet.
  lad dog være med at tude over det, kun en lille del af befolkningen er fremmedfjendske og f/nazister

  meld dig ind i danmarks nazistparti hvis det er det du vil.

  SvarSlet
 8. Du har ret.. du har efter min mening ret til at ytre dig om whateverthefuckyouwant uanset hvor meget uenig jeg eller tv2 er.. en af grundene til at jeg ikke går ind for racismeparagraffen... det er i modstrid til ytringsfriheden..

  Men på den anden side kan tv2 som udbyder af en blogtjeneste have alle de betingelser for hvad du kan skrive som de vil.. Du er selv gået med til de betingelser da du oprettede bloggen. dette har intet som helst med ytringsfrihed at gøre da det er deres servere du bruger til at smide blogs ind på...

  SvarSlet